Cita prèvia INEM SEPE per INTERNET

Com demanar cita prèvia per Internet per acudir a les oficines de l’SEPE (INEM) i ser atès en persona per un gestor de l’SEPE.

Com demanar cita prèvia per al SEPE INEM per INTERNET

Actualitzat: 11-10-2021Les oficines d’ocupació de l’SEPE ja atenen el públic, sempre amb cita prèvia obligatòria.

No obstant això, hi ha oficines d’ocupació que estan donant cita prèvia per d’aquí a més d’un mes i en altres, ni tan sols hi ha cites disponibles.

Per això, abans de demanar cita prèvia per ser atès en persona, el SEPE fa algunes recomanacions:

  • Si vostè té de mitjans d’identificació segura (certificat digital, DNI electrònic o cl @ au) recordi que pot realitzar la major part dels tràmits sense esperes a la seu electrònica de l’SEPE.
  • Si no té certificat digital, DNI electrònic o cl @ au, una altra alternativa és utilitzar el formulari en línia de pre-sol·licitud . És un nou sistema per fer gestions en línia que permet sol·licitar prestacions, alguns tràmits habituals i comunicar-se amb el SEPE per Internet sense necessitat que el ciutadà tingui mitjans d’identificació electrònica. Li expliquem com funciona aquí: formulari de pre-sol·licitud
  • Si malgrat tot, vostè necessita que l’atengui un gestor per a ser atès en persona a l’oficina d’ocupacióha DEMANAR CITA PRÈVIA com li expliquem a continuació.

Cita prèvia INEM SEPE per INTERNET

Instruccions pas a pas per a sol·licitar la cita prèvia el SEPE INEM

1) Entreu al l’enllaç oficial de cita prèvia de l’SEPE

Feu clic en aquest enllaç oficial

Se li obrirà una nova finestra com la de sota per sol·licitar la seva cita prèvia per Internet. Premi a «Iniciar sol·licitud».

2) Introduïu codi postal, tipus de tràmit i DNI o NIE

Codi postal : serveix perquè el sistema comprovi si l’oficina d’ocupació del seu domicili funciona ja amb el sistema de cita prèvia. Si no ho tingués encara, apareixeria un missatge i caldria anar a l’oficina en persona per realitzar la gestió. Si tot està bé, se li obrirà aquesta pantalla.

Ara, ompli tots els camps d’aquest formulari (tràmit, subtrámite, DNI / NIE, etc).

Cal escriure el número de el Document Nacional d’Identitat (DNI) o identificador d’estranger, amb 8 números i lletra. Si el DNI té menys números, omplir amb zeros a l’esquerra.

Després, en el desplegable, assenyalar el TIPUS DE TRÀMIT i SUBTRÁMITE que realitzarà a l’oficina d’ocupació. És important utilitzar el tipus de tràmit que coincideixi amb la gestió que va a realitzar, ja que hi ha uns que tenen més temps assignat que altres.

3) Confirmació de l’oficina de prestacions

Si l’oficina que va triar és correcta, accepti el missatge.

4) Triar dia i hora per a la cita prèvia

Selecciona el dia i hora de la seva cita prèvia per a l’oficina de l’SEPE assignada.

5) Confirmació de la cita assignada

Si la cita està correcta, ha de confirmar-omplint totes les dades obligatòries d’aquest formulari: Nom, cognoms, DNI o NIE, el número de telèfon i marxar la casella d’acceptació de la política de privacitat i també, escriure el codi de lletres i números que apareix a baix en la imatge. Parell acabar, premi «Finalitzar».

El sistema enviarà al seu telèfon un SMS com aquest, amb una clau.

La clau que ha rebut, haurà haurà introduir-la en la casella que li va aparèixer abans.

6) Deseu el justificant de la cita prèvia que ha demanat

Se us facilitarà un resguard de la cita que té assignada, com el que apareix a sota. És important conservar-ho per acudir el dia assenyalat a l’oficina de prestacions.

Algunes observacions: Recordeu que una vegada que ha demanat la cita prèvia, deixen de córrer els terminis per a les sol·licituds.

Si la cita l’ha demanat dins de termini, tot i que el dia en què el SEPE l’atengui està fora, la seva sol·licitud serà correcta. El que importa és el dia en què es demana la cita prèvia.

Al SEPE també pot demanar cita prèvia telefònica

Si per qualsevol motiu prefereix sol·licitar la cita prèvia per telèfon, pot fer-ho amb un servei automàtic que està disponible les 24 hores del dia.

Una alternativa a la cita prèvia: el formulari de pre-sol·licitud

Si vostè va a demanar una prestació o subsidi, per exemple perquè ha acabat el seu contracte de treball o ha estat acomiadat, en lloc d’utilitzar el sistema de cita prèvia pot utilitzar el formulari en línia de pre-sol·licitud de prestacions.

Es tracta d’un formulari en el qual s’introdueixen les dades bàsiques de l’treballador (nom, cognoms, DNI, compte bancari, telèfon, email) i a l’enviar genera una notificació que arriba a un gestor de l’SEPE.

Si es pot tramitar la prestació, ho farà a el moment i si necessita alguna dada o document més, contactarà amb vostè per telèfon o per email per demanar-li.

El formulari de pre-sol·licitud i la cita prèvia per Internet no s’han d’usar per sol·licitar prestacions de ERTO, ja que aquest tipus de prestacions les va a tramitar directament l’SEPE quan les empreses li comuniquin les dades de tots els treballadors afectats.

El formulari de pre-sol·licitud, però, pot utilitzar-se per comunicar incidències en els cobraments o pagaments d’aquestes prestacions per ERTO.