En la seguretat social √©s essencial tenir actualitzats els nostres dades personals. Li explicarem com canviar aquestes dades de la seguretat social en l√≠nia, per tel√®fon o personant-se en qualsevol oficina de l’INSS.

Per què és molt important tenir actualitzades les seves dades?

Quan realitza un canvi de domicili, o de n√ļmero de tel√®fon, √©s aconsellable actualitzar aquestes dades obsolets en els serveis p√ļblics, en aquest cas els que la seguretat social emmagatzema.

Si l’Seguretat Social ha de enviar-li un document, s’enviar√† a l’adre√ßa que vost√® t√© a la base de dades, el que provocar√† errors i no rebr√† comunicacions d’aquest organisme.

El mateix s’aplica al seu n√ļmero de tel√®fon m√≤bil, tant per rebre missatges per SMS, com si necessita processar-los en l√≠nia.

En realitzar certs tr√†mits administratius, cal especificar un codi que s’est√† enviant actualment mitjan√ßant missatge de text, per exemple quan es sol¬∑licita la vida laboral per sms.

Com es pot sol¬∑licitar la rectificaci√≥ personal de les dades del sistema p√ļblic de la seguretat social?

Una de les maneres per actualitzar les seves dades personals és visitant personalment la seva oficina local de la Tresoreria General de Seguretat (TGSS).

Generalment no cal demanar cita pr√®via, i l’horari √©s de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

Ha de portar amb si el seu document nacional d’identitat i, si escau, la documentaci√≥ que acrediti el canvi, encara que tamb√© pot portar el formulari de rectificaci√≥ farcit de casa.


Com sol·licitar canvis en les dades de la seguretat social per telèfon?

Aquesta opci√≥ nom√©s est√† disponible en certes oficines, en general les prov√≠ncies petites no disposen d’oficina de l’institut de la seguretat social, mentre que en grans prov√≠ncies com Barcelona o Madrid, cap problema en aquest sentit.

Per assegurar que a la seva província està disponible aquest servei i, per tant, per poder demanar que es modifiquin les seves dades per telèfon, haurà de trucar al 901502050.

Primer, se us demanar√† pels dos primers d√≠gits del codi postal, i despr√©s de seleccionar l’opci√≥ 3 (informaci√≥ general), on se li passar√† amb un funcionari.

En aquest cas, les dades no es modificaran immediatament, sin√≥ que haur√† de sol¬∑licitar un formulari d’actualitzaci√≥ de dades, que li arribar√† per correu postal perqu√® pugui omplir, signar i retornar per correu a l’adre√ßa que ja porta inscrita el sobre (el segell tamb√© ve incl√≤s).


Com canviar les dades de la seguretat social per Internet?

Si vostè té un certificat digital, o usuari i contrasenya del sistema de claus (cl @ veu permanent), tindrem accés a la informació que aquest organisme té emmagatzemada sobre nosaltres.

Per a aix√≤, ha d’accedir a la seu electr√≤nica de la Seguretat Social i seguir, pas a pas, els procediments que es troben a l’apartat ¬ęCiutadans¬Ľ.

A continuaci√≥, ha de fer clic a ‘Afiliaci√≥ i subscripci√≥’.

Finalment trobareu les opcions de canvi de direcció, telèfon i comunicació per correu electrònic.

Recordeu que, en canviar el seu n√ļmero de tel√®fon, pot marcar una casella per enviar missatges de la Tresoreria General de la Seguretat Social via SMS, i tamb√© pot canviar la seva adre√ßa i tel√®fon a trav√©s del portal ¬ęEl teu Seguretat Social¬Ľ, i consultar les seves dades en qualsevol moment.


Recordeu que, a la seu electr√≤nica, pot realitzar modificacions d’altres dades com la informaci√≥ banc√†ria associada a la seva persona (per cobrar la seva pensi√≥, per exemple), informaci√≥ tribut√†ria (IRPF), aix√≠ com els habituals de nom, domicili, data de naixement, situaci√≥ familiar, informaci√≥ sobre discapacitat propi o de familiars, etc …