Què és i com funciona el portal TEVA Seguretat Social

Aquest portal apropa a l’ciutadà i la Seguretat Social, permetent la sol·licitud i simulació de determinades prestacions.

Expliquem com accedir i quins són els tràmits disponibles al portal ‘El teu Seguretat Social’

Què és el portal ‘El teu Seguretat Social’

Cada dia es fan més tràmits per internet, d’aquesta manera s’evita la saturació de les oficines i es fa que la informació sigui més accessible. Per això, l’administració busca contínuament millorar els seus serveis online, el que ha donat lloc a el portal El teu Seguretat Social’ (Tuss).

Aquest portal permet realitzar consultes, tràmits o e fins i tot simular les teves prestacions de forma personalitzada, ja que recull les dades amb què compta la Seguretat Social de cada ciutadà.

Aquestes dades estan actualitzades i es poden consultar en qualsevol moment, després d’identificar.

En molts casos et preguntaràs quant temps portes cotitzat, si tens dret a l’assistència sanitària, quant cobraries en cas de donar-te de baixa per maternitat i paternitat o quant cobraràs en el moment de la jubilació, tot això es pot trobar al portal.

Com accedir a el portal'El teu Seguretat Social'

Com accedir a el portal ‘El teu Seguretat Social’

Aquest portal utilitza i mostra informació recollida a la base de dades de la Seguretat Social, com el dret a l’assistència sanitària o el temps que porta cotitzat el treballador, de manera que les formes d’accés han de ser segures per garantir que únicament el titular pot accedir a aquesta informació.


L’accés es fa a través de la pàgina web:    https://sede-tu.seg-social.gob.es


En aquest vídeo expliquem pas a pas com accedir i el funcionament de l’portal.

Com has vist en el vídeo, una vegada que s’accedeix a la pàgina cal identificar-se. Això es pot accedir de tres formes: amb certificat digital, amb DNI electrònic i amb usuari i contrasenya de l’Sistema Clau

1.Acceder a l’portal amb certificat digital

Si comptes amb Certificat digital hauràs d’entrar a el portal ‘El teu Seguretat Social’ i prémer sobre l’opció ‘Accedir amb certificat digital o DNI electrònic’.

Si no tens certificat però vols sol·licitar un, hauràs de registrar- , acudir a una de les oficines habilitades per acreditar la teva identitat i descarregar i instal·lar el certificat en el teu dispositiu. Consultar més informació sobre el certificat digital.

2. Accedir a l’portal amb DNI electrònic

Si tens DNI electrònic hauràs d’accedir a el portal ‘El teu Seguretat Social’ i prémer sobre Accedir amb certificat digital o DNI electrònic. Si no disposes de DNI electrònic pots fer-te un a la Policia Nacional acudint amb cita prèvia.

Pots demanar cita per internet o trucant a l’902 247 364. Consulteu més informació sobre com obtenir el DNI electrònic.

3. Com accedir amb el Sistema Clau

Com accedir si ja tens el teu codi d’accés clau:

Si ja tens el teu usuari i contrasenya de l’ Sistema Clau n’hi haurà prou amb accedir a el portal ‘El teu Seguretat Social’ i prémer sobre Accedir.

Si encara no estàs registrat en Cl@ve, aquests són els passos que has de seguir:

Primer has de registrar-te a la plataforma clau. Pots registrar per internet, amb o sense certificat digital, o acudir a una de les oficines de registre amb cita prèvia. Després, hauràs d’activar el teu usuari.

Pots activar el teu usuari, per exemple, al portal teu Seguretat Social prement sobre ‘Registra’t’. Ja tens el teu usuari i contrasenya.

El teu Seguretat Social

Com funciona el portal ‘El teu Seguretat Social’

Un cop identificat al portal ‘El teu Seguretat Social’ pots accedir a un llistat amb els tràmits més destacats que es poden realitzar i que s’agrupen en tres apartats.

El primer apartat que apareix és el dels tràmits relacionats amb el «Treball» . Mostra el temps que portes cotitzat i les empreses per a les que ho has fet i el temps que falta per a la teva jubilació.

A més, permet accedir a el simulador de pensions.

Després, a l’apartat «Família» podràs simular i demanar les prestacions que et corresponguin en aquest àmbit, com la de maternitat o paternitat, també amb una opció per simular la quantia i el període de la prestació.

Assistència Sanitària

En tercer lloc, trobaràs l’apartat ‘Assistència Sanitària’ amb gestions i informació sobre la targeta sanitària europea i el dret a l’assistència sanitària.

També pots consultar els avisos i les gestions que hagis realitzat, o modificar el teu domicili si fos incorrecte o no estigués actualitzat.

Quins tràmits es poden realitzar?

Quins tràmits es poden realitzar?

Enumerem els tràmits més destacats que es poden realitzar des del  portal ‘El teu Seguretat Social’:

 • Veure els teus cotitzacions
 • Certificat de no pensionista
 • Certificació per a la totalització de períodes d’assegurança
 • Simular quan i com serà la teva jubilació
 • Sol·licitar la teva jubilació Guia per a sol·licitar la pensió de jubilació pas a pas
 • Simular la prestació de maternitat i paternitat
 • Demanar la prestació per maternitat i demanar la prestació per paternitat
 • Demanar la prestació per defunció de la teva parella, progenitor o familiar
 • Viduïtat , orfandat i auxili per defunció
 • Consultar la teva situació respecte a l’assistència sanitària
 • Demanar la targeta sanitària europea
 • Recuperació d’un antic beneficiari de la teva assistència sanitària
 • Donar d’alta un nou beneficiari de la teva assistència sanitària
 • Modificar el teu domicili
 • Consultar els teus tràmits i gestions

Si et sorgeix algun dubte, des d’aquest mateix portal, a la part inferior pots sol·licitar cita prèvia en alguna de les oficines de la Seguretat Social o trucar a el telèfon 901 16 65 65 i fer la teva consulta.